jueves, 19 de noviembre de 2009

El Rei Carles II, El Hechizado.


Quan Carles II va ser proclamat com a rei, només tenia 4 anys. Carles II tenia el sobrenom de “el hechizado” degut a la malaltia que va obtenir durant la seva vida.
Carles II es va casar dues vegades. La primera amb na Maria Lluïsa de Orleáns, però va morir l’any 1689 deixant Carles sense esposa i al regne sense reina. Posteriorment es va casar amb na Mariana de Neoburgo. Cap dels seus matrimonis va obtenir descendència. A conseqüència, Carles II va deixar com a herència Felip V, el nét del rei de França (família llunyana). Però, hi va haver un problema; Anglaterra, Portugal, els Països baixos, i Àustria volien que Carles III, família llunyana dels Austries, fos el següent rei ja què sabien que si França i Espanya s’ajuntessin serien una gran potència europea. Com a conseqüència va sorgir la Guerra de Successió.

Nosaltres hem triat explicar aquest rei perquè es interessant el fet de que durant el regant dels Austries la família s’ha anat casant entre ells i això ha provocat que al final un dels fills tingues un problema mental, i també ens pareix interessant aquest fet acabés provocant que ni hi hagués ninguna descendència directa i que per tant va tenir que escollir un altre rei i això va provocar la guerra de Successió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario