jueves, 12 de noviembre de 2009

L´ Imperi de Carles I

La família dels Habsburg, coneguda també com casa d'Àustria , es una de les grans famílies europees ja que desde 1291 i fins a 1918 han tingut de forma ininterrompuda el poder en una gran extensió de territoris europeus.

Carles d'Habsburg i d'Aragó, I de Castella i Aragó, V d'Alemanya va ser el segon fill de la reina Joana la Boja i Felip el Bell.
Va néixer el 24 de febrer de 1500 a Gant (a l´actual Bèlgica)



Carles I va rebre quatre herències per part dels seus avis: els materns Ferran II el Catòlic i Isabel I de Castella; i els paterns: Maximilià I, emperador romanogermànic i Maria de Borgonya

- De Ferran II el Catòlic: la Corona d'Aragó, el Regne de Nàpols, Sardenya i Sicília

- D'Isabel I de Castella: la Castella i Lleó, el Regne de Navarra, les illes Canàries, les places del Nord d'Àfrica, els territoris americans i el regne de Granada.

- De Maximilià I, emperador romanogermànic: Àustria i els drets de la corona imperial

- De Maria de Borgonya: Borgonya, Artois, Luxemburg, els Països Baixos, Flandes, el Franc Comtat.


Imperi de Carles I


Per mantenir aquest imperi Carles i els seus succesors van haver de fer llargues i costoses guerres . A causa d´elles i l´absorció de totes les riqueses que arribaven d´Amèrica, es va provocar l´esgotament i decadencia de Castella.

Cansat de les nombroses guerres, en les abdicacions de Brussel·les de 1555-1556, Carles I deixà la corona Imperial del Sacre Imperi Romanogermànic al seu germà Ferran I d'Àustria i les de Castella i Lleó i Aragó, juntament amb les Índies Occidentals i les places nord-africanes al seu fill gran Felip II de Castella.


Possessions de Carles I a Europa desprès d'abdicar

Va retornar a Castella i el dia 3 de febrer de 1557 es va recloure al monestir de Yuste, Càceres, on va morir el 21 de setembre de 1558.

No hay comentarios:

Publicar un comentario